Feng Shui a la terrassa o a la balconada

Amb l’inici de la primavera arriben també les ganes de gaudir del sol i l’aire fresc. Deixem enrere el fred i la necessitat de recolliment per obrir-nos a la llum i connectar amb el món exterior. Instintivament el nostre món intern ens convida a sortir, passejar, gaudir dels dies càlids i de les llargues hores de llum.

Feng shui balcón
I per tant arriba el moment de posar atenció a la balconada, a la terrassa o al jardí per connectar amb l’entorn exterior. Aquests espais, compleixen una funció vital perquè ens permeten relaxar-nos i gaudir del temps i l’aire lliure. Per tant és important observar-los perquè són una prolongació de les nostres llars.

Si vius en un pis, és possible que el vincle més directe que tinguis amb l’exterior sigui la teva terrassa. És igual si és una balconada petita que dóna al carrer o és una gran terrassa en l’última planta de l’edifici, aquest espai és important per a tu.

A la primavera, a l’estiu, a la tardor o l’hivern la teva terrassa pot ser el lloc on et relaxes després de llargues hores de concentració davant de l’ordinador, on aclareixes les teves idees, on et tombes mirant al cel o on simplement veus a la gent passar. La terrassa o balconada és l’element de transició entre la teva casa i el teu entorn, és per on entra l’aire a la teva vida, al teu espai. Entens per què és important donar-li l’atenció que realment es mereix aquest espai?

Se que mantenir les coses netes i ordenades requereix de temps i constància. És molt freqüent que durant els mesos d’hivern aquests espais quedin secundats i una mica oblidats. Amb el bon temps arriba el moment perfecte per tornar a mirar i observar aquesta part de nosaltres mateixos que ara reclama atenció.

Si observes que la teva terrassa o balconada amb el pas del temps s’han convertit en un traster o en un magatzem et convido a que ho revisis perquè sense adonar-te’n et pots estar perdent el tresor més gran de la teva llar. La teva terrassa, per petita que sigui, es pot convertir en el millor racó del teu habitatge.

Pren consciència d’aquesta zona de casa teva, de com està organitzada i de com et fa sentir. Fes introspecció i queda’t amb el que et serveix i elimina el que ja no et val. És un exercici senzill que pots fer per a tu mateix a través del teu espai..

A continuació et dono alguns consells per activar aquests espais i convertir-los en el teu paradís personal.

Balconades

Feng shui balcónEn general les balconades no solen ser massa amples però en algunes d’elles es pot arribar a posar una taula de petites dimensions amb un parell de cadires plegables i uns coixins que li donin un toc de color i alegria a aquest racó de la casa.
Una altra opció és posar un banc amb uns bons coixins en un lateral o paret que t’ho permeti. Juga amb la decoració per realçar aquest espai, posa la teva creativitat en marxa i crea un entorn que es converteixi en una font d’inspiració i nutrició per als teus cinc sentits.
Si tens barana de forja i vols una mica d’intimitat folra-la amb algun material de canya o de bambú per aconseguir un espai més recollit i acollidor.
En el cas que visquis en una zona molt transitada i amb molt soroll exterior, el meu consell, es que inverteixis en fer un tancament amb doble vidre per tal de poder fer un millor ús d’aquest espai. No serà una terrassa exterior del tot però aconseguiràs un espai extra per relaxar-te i connectar amb el teu entorn.
Si la balconada és tan petit que no hi cap ni un moble, envolta’t de plantes enfiladisses i testos amb flors perquè augmentaran el teu benestar. Les plantes tenen el poder de fer més agradable qualsevol espai, aixequen l’ànim i a més millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Terrasses i porxos

Si tens una terrassa gran o un porxo exterior disposes d’un espai extra per compartir moments inoblidables amb amics i/o familiars. L’avantatge d’aquests espais grans és que permeten crear diferents ambients dins d’un mateix espai. Prendre el sol, relaxar-te en una zona chill out o sopar amb els teus amics són algunes de les experiències vitals més enriquidores que pots viure en la teva terrassa.
Avui dia no són necessàries grans obres per donar un canvi a un espai exterior. Tan sols és necessari una mica de motivació per crear el teu propi paradís.
Les possibilitats són infinites però el més important és que creïs un espai per alimentar la teva ànima a través dels teus cinc sentits. Envoltat d’objectes bonics que t’alegrin la vista, col·loca plantes aromàtiques perquè et transportin a altres mons, escolta música relaxant entre suaus coixins i pren-te una beguda refrescant sentint la llum del sol.

L’aigua com a element decoratiu

Agua en el Feng shuiUn element decoratiu que s’utilitza molt en les terrasses i els jardins són les fonts d’aigua. És un detall realment bonic i si s’usa correctament és alhora un gran potenciador.
L’aigua, és l’activador més poderós que es pot utilitzar en el Feng Shui i ocupa un lloc rellevant dins d’aquesta disciplina ja que literalment aquestes paraules en xinès signifiquen vent i aigua.
Explicat de manera molt breu i simple el vent actua com un emissor que mou i nodreix l’energia vital dels entorns i l’aigua es converteix en el receptor, concentrant i emmagatzemant la informació transmesa pel vent. L’aigua pot emmagatzemar molts tipus d’energia i el més important és saber quin tipus d’energia s’està concentrant en el recipient aquàtic.
Per tant si la teva intenció és instal·lar algun sistema aquàtic en la teva terrassa o jardí, el meu consell és que consultis a un professional del sector per saber si és adequada o no la ubicació de l’aigua en la zona que estàs pensat.
En breu escriuré un article sobre els mètodes de l’aigua per ampliar la informació sobre aquest tema tan important.

En resum

Si disposes d’un espai exterior, per petit que sigui, observa’l i treu-li el millor rendiment. Si ja el tens, aprofita’l per dedicar-te un temps per a tu, per observar els teus anhels, els teus desitjos, les teves expectatives; utilitza’l per connectar amb el teu moment present. Dedicar-te aquestes estones aportaran salut física, mental i emocional a la teva vida. El teu espai exterior pot convertir-se en un gran aliat per la teva introspecció, creixement i transformació personal, no ho creus?

 

Lídia Serret Fornells

Interiorista especialitzada en l’art del Feng Shui

Etiquetes agua, balcón, decoración, Espacio, exterior, Feng shui, jadín, plantas, Terraza
Compartir