Espai i temps dos variables importants en l’art del Feng Shui

Conferencia Feng Shui GironaDins l’art del Feng Shui existeixen un parell d’escoles, que tenen en compte dos aspectes importants en l’anàlisi de l’entorn: l’espai i el temps. Una branca del Feng Shui estudia el qi dels espais i l’altra el qi temporal.

El qi de l’espai

Totes les construccions creades ocupen un espai en l’entorn exterior, tenen unes formes, unes dimensions i una densitat física. L’escola del Sant He estudia les formes externes del terreny i la distribució interna de les estances amb els mobles, les plantes i els objectes. Aquesta branca del Feng Shui analitza el qi tridimensional, el qi visible i palpable de tot el que ens envolta per determinar la qualitat del flux i el moviment de l’energia dins dels espais.

El qi temporal

L’altra branca del Feng Shui, Sant Yuan estudia el qi temporal. Cada any, cada mes, cada dia té una qualitat de qi diferent perquè el qi és canviant. El dia neix amb la sortida del sol i amb el transcurs de les hores l’energia es va transformant fins que arriba la nit. Aquest qi temporal és intangible, invisible, impalpable i indeterminat.

Per posar un exemple, segur que has pogut observar la petjada del pas del temps d’aquesta energia en inomerables ocasions. El dia transcorre i estem tan atrafegats que no ens adonem que aquesta energia està actuant en nosaltres i a al voltant nostre. Observar vídeos o fotografies antigues ens ajuda a veure el poder i l’impacte real que aquesta energia té sobre les nostres vides.

El qi temporal també té un efecte sobre els espais habitats. No dic res de nou si afirmo que el pas del temps té un efecte en les construccions i que ho podem observar amb l’envelliment i deteriorament d’una propietat.

Analisis feng shui carta natal estudio

Doncs bé, anem una mica més enllà. El qi temporal també es pot mesurar per qualitats i el seu valor varia amb el pas del temps. El qi temporal està vinculat a les vuit direccions cardinals i afecta als espais de diferent manera segons el moment en què l’analitzem.

L’estudi de l’energia espaial  per si sola es considera incomplet, ja que el qi de cada sector específic de la casa pot tornar-se hostil amb els canvis temporals.

Per exemple, aquest any 2018, el sector Nord i el NO1 són dues àrees de la casa que no s’han d’alterar perquè acullen un qi hostil. En general les habitacions o racons que el seu qi pateixi una aflicció en un determinat any s’han de deixar tal i com estan i no fer canvis en elles durant el transcurs d’aquell any.

En les èpoques que s’indiqui, en aquestes estades no han de fer-se neteges generals ni ordenar andròmines. És més, les habitacions i els sectors de la casa que estan afectats durant l’any tampoc han de sofrir cap tipus de renovació. Els cops, les perforacions i el posar claus, com d’altres accions similars, poden provocar un efecte molt nociu en la vida dels ocupants.

Per esbrinar on se situa el sector Nord i NO1 pots mirar aquest tutorial que t’ajudarà a dividir la teva propietat en vuit sectors

 Calendari solar

Per calcular i determinar el temps, els professionals del Feng Shui, utilitzem el calendari solar xinès que ens indica quan i com s’han d’usar els espais. Si desitges més informació sobre el calendari i l’any nou xinès, et convido al fet que llegeixis aquest article.

Aquesta branca del Feng Shui és coneguda com els estels voladors i cada dia és més coneguda i difosa. Aquests últims anys, aquesta pràctica s’ha tornat bastant popular gràcies a la seva potència i també a la velocitat amb que s’obtenen resultats.

 Afliccions anuals

Existeixen tres afliccions anuals causades pels estels voladors. La localització de les afliccions han de comprovar-se cada any abans de realitzar qualsevol tipus de canvi important en la llar. D’aquesta manera ens assegurem que, en intentar millorar la qualitat del qi, no empitjorem les coses in-intencionadament.

La cinc groga aquest any, 2018, es troba en el sector Nord. Aquesta aflicció no ha de ser molestada ni activada durant l’any ja que la seva alteració provoca malalties, pèrdues financeres i obstacles en el camí cap a l’èxit. Per contrarestar l’efecte de la cinc groga pots situar elements de metall en el Nord, ja que la cinc groga és una aflicció d’element terra i el metall li lleva força.

El gran duc o tai tsui és una aflicció anual que afecta als quinze graus de l’espai, que corresponen amb la direcció que ocupa el signe animal de l’any en curs. Per això, aquest any 2018, la seva ubicació és la orientació del Gos NO1 (292º-308º). El gran duc en realitat és un noble que ens ajuda però si s’altera aquest sector durant l’any la seva noblesa es torna negativa.

Les tres matances aquest any el Nord està doblement afectat per dues afliccions, les tres matances i la cinc groga. Per tant evita qualsevol treball en aquest sector de la casa. La tres matances és una aflicció que ocupa 90º en la brúixola, el NO3, N1, N2, N3 i NE1.

 Pròximament

L’art del Feng Shui és extens i molt profund. En breu donaré una conferència gratuïta a la província de Girona on parlaré més sobre el Feng Shui en general i sobretot del qi temporal per aquest 2018. Si et ve de gust venir i saber una mica més sobre aquesta tècnica estaré encantada de rebre’t.

Espai i temps dues variables importants en l’art del Feng Shui

9 de Març a les 19:00h

Arcàdia, carrer Granota 22

Mont-ras, Girona

Inscripcions info@art27.es

 

Lídia Serret Fornells

Interiorista especialitzada en Feng Shui

Art27 Feng Shui      www.art27.es

Etiquetes 2018, aflicciones anuales, año chino, calendario, calidad, chi, direcciones, energia, escuelas feng shui, Espacio, estrellas voladoras, Feng shui, Orientaciones, qi, tiempo
Compartir
error: Content is protected !!