FENG SHUI I L’ANY NOU XINÈS 2018

Observar la diversitat cultural i les diferències existents entre tots els pobles i races que conviuen en aquesta preciosa esfera de color blau, a la qual anomenem planeta Terra, sempre m’ha aportat una gran satisfacció personal.

Desconnectats durant mil·lennis les unes de les altres, les cultures orientals i occidentals han desenvolupat cosmovisions diferents en molts aspecte de l’existència. Des de l’estètica fins a la filosofia, passant per l’ètica del treball o la mera relació de l’ésser humà amb el seu entorn.

Les divergències culturals del món oriental i occidental són nombroses però alhora convergeixen en molts aspectes.

Una de les diferències més rellevants i significatives són els seus calendaris. Mentre el món occidental, regit pel calendari gregorià, transcorre amb el seu recentment estrenat 2018, les societats del món oriental, com la cultura xinesa, es comencen a preparar per rebre i festejar el seu nou any.

El calendari gregorià occidental, utilitza el sol com a referència i està compost per 365 dies que són els dies que triga la Terra en fer un gir complet al voltant del sol.

El calendari xinès a diferència de l’occidental és del tipus lunar-solar. Aquest calendari utilitza dues dates, una solar i una altra lunar, que marquen aspectes diferents.

 

FESTA DE LA PRIMAVERA- cicle lunar

Les celebracions del nou any xinès es festegen amb la tradicional festa de Primavera. Les ciutats es vesteixen de vermell i daurat, amb els famosos fanals inundant els carrers. Hi ha gran quantitat d’activitats, danses i desfilades.

L’inici de l’any xinès varia cada any, ja que es regeix pels cicles lunars. El seu inici ho marca l’arribada de la segona lluna nova després del solstici d’hivern, que en general cau entre el 21 de gener i 21 de febrer. Aquest any 2018 es donarà l’inici del nou any xinès, Terra yang gos, el dia 16 de Febrer i les celebracions s’allargaran durant diversos dies.

 

NOU ANY XINÈS I FENG SHUI – cicle solar

La segona data que tenen en compte per l’any nou, és la que es regeix pel cicle solar. Aquesta és la que determina l’establiment del nou qi (força vital) en cada sector d’un habitatge. Per això aquest calendari és el que s’utilitza pel feng shui.

Segons el calendari solar, l’any nou del 2018 comença el dia 4 de febrer. Aquest dia és el que s’instaura l’energia del nou any, Terra yang Gos. Cada any va acompanyat d’un signe animal (o branca terrestre) i un dels cinc elements en la seva modalitat yin o yang (tronc celestial). Aquesta combinació ens dóna informació de la força o qi vital que predominarà durant l’any.

Les setmanes prèvies al dia 4 de Febrer, hi ha un període de transició per donar temps a que cada tipus de qi ocupi el seu lloc a cada espai de l’habitatge.

Per iniciar bé un any és important tancar l’anterior de la millor manera. Per aquest motiu és molt recomanable realitzar petits ajustaments en el nostre espai per obrir correctament el nou cicle. Et convido a que apliquis aquests petits consells abans de l’arribada del dia 4 de Febrer.

  • Fes una neteja general de tota la casa
  • Tira tot el vell que no utilitzis
  • Ordena els armaris i els calaixos
  • Arregla tot el que estigui en mal estat
  • Paga tots els teus deutes

Posicionar-se correctament en l’entorn o espai vital ens aporta l’avantatge d’estar en el lloc adequat i al moment oportú. Existeixen sectors molt favorables que et poden ajudar a impulsar-te cap en davant, però també existeixen els que et poden frenar i obstaculitzar.

La millor manera d’aprofitar les influències benèvoles és passant temps en els sectors més favorables del teu habitatge o local. De la mateixa manera que quan passes temps amb aquella persona que et fa passar una estona fantàstica i et fa pujar l’ànim. En realitat tot són vibracions que connecten i interaccionen a diferents nivells.

PROPERAMENT

Properament donaré unes xerrades gratuïtes a la província de Girona, on explicaré les influències de l’any en cada sector de la vivenda. Aportaré informació molt valuosa per aprofitar al màxim les noves energies pel proper any nou xinès 2018.

Aprofita aquestes xerrades presencials a la província de Girona per aprendre sobre el Feng Shui del 2018

 

17 de Gener 2018 a les 20:00h Celrà Espai Àurea C/Major nª4

18 de Gener 2018 a les 19:00h La Bisbal d’Empordà Brucdecor C/Aigueta nº16

25 de Gener 2018 a les 19:00h Banyoles Bioestany C/Llibertat nº149

 

INSCRIPCIONS

A la web art27.es https://art27.es/activitats/ o en el mail info@art27.es

Compartir
error: Content is protected !!