L’aigua l’activador més potent en l’art del Feng Shui

Entrem ja de ple en l’estació de la primavera i un dels projectes més demandats durant aquesta estació són les construccions de piscines. Les empreses vinculades a aquest sector es submergeixen de ple en el seu millor moment, la seva temporada alta, accelerant el seu ritme per poder lliurar a temps les piscines abans que arribi l’estiu.

piscina feng shui

 

Les piscines es converteixen en un element molt valorat en els mesos d’estiu. Encara que el temps útil anual d’una piscina exterior és molt curt, sol ser de molta qualitat ja que aquesta vinculat a moments de relax, oci, diversió i trobades amb familiars i amics.

 

A nivell del mercat immobiliari, les cases amb piscina estan molt més re-valoritzades que les cases que no en tenen i a més es venen molt més ràpid. Això és degut perquè per a moltes persones la seva casa ideal, la que tenen en ment, és un xalet amb garatge, jardí i piscina.

És curiós observar les dades recollides en aquest estudi i veure que un tant per cent molt elevat de la població desitja el mateix tipus de casa. Crec que en realitat tots els éssers humans aspirem a experimentar emocions molt similars a nivell emocional però a nivell material, des del meu punt de vista, crec que aquestes emocions es poden manifestar de moltes maneres.

A mi personalment tot això em fa reflexionar molt sobre l’ésser humà, la plasticitat mental i la influència de tot el que ens envolta. I en aquest cas no em refereixo a l’entorn exterior dels espais habitats sinó al poder mediàtic, la televisió, les pel·lícules, els anuncis, les imatges, etc. Tots aquests estímuls influeixen moltíssim en les nostres vides i creen imatges estandarditzades d’una vida ideal.

Però deixem aquesta petita reflexió personal a un costat i centrem-nos al tema d’avui, la repercussió de l’aigua en el teu entorn més immediat.

Piscines i sistemes aquàtics

Les piscines i els artefactes aquàtics, ja siguin naturals o artificials, encara que no ho sàpigues, són una peça clau en la teva vida. En l’anterior article, vaig fer un petit esment a aquest tema per introduir aquest aspecte tan important en l’art del Feng Shui.

Existeixen molts articles escrits sobre com haurien de ser les piscines i els estanys segons el Feng Shui. Les formes, els colors són importants però l’aspecte més rellevant de qualsevol recipient aquàtic de grans dimensions és la seva ubicació.

Situar una piscina en una zona o una altra d’un habitatge pot generar efectes favorables o desfavorables. La traducció literal del Feng Shui és vent – aigua; el vent actua com un emissor bufant, movent i nodrint a l’aigua i aquesta recepciona i emmagatzema la informació que el vent li ha transmès.

Els missatges de l’aigua

agua y feng shuiPer explicar això de manera més empírica, em recolzaré amb els estudis realitzats pel científic japonès Masaru Emoto. Aquest científic va estudiar, va analitzar i va demostrar que l’efecte de determinats sons, paraules, pensaments i sentiments poden alterar l’estructura molecular de l’aigua. Va demostrar que aquest líquid incolor està viu i que és capaç d’emmagatzemar en la seva memòria molecular qualsevol informació que se li transmeti.

Masaru Emoto va treballar amb una màquina de ressonància magnètica que el va ajudar a mesurar la vibració de l’aigua. Amb aquest aparell va transferir informació a un petita mostra d’aigua i va demostrar que aquesta té la capacitat de retenir la informació.

Emoto es va associar amb un fotògraf professional i van començar a fotografiar l’aigua cristal·litzada després d’haver-la exposat a la vibració d’un missatge positiu a través de so, la veu, el pensament o el sentiment. Van obtenir resultats espectaculars, on es poden veure les fotografies dels cristalls hexagonals que es van formar de l’aigua cristal·litzada una vegada exposada a una freqüència vibratòria elevada.

La investigació d’Emoto, està vinculada a les paraules, d’un altre científic, Nicolas Tesla, que va dir “si desitges descobrir els secrets de l’Univers pensa en termes d’energia, freqüència i vibració”. Tot el que existeix al món físic és una vibració en un estat més o menys elevat.

Construir una piscina, un estany o posar una font que mou l’aigua tindrà un efecte o un altre segons el lloc i el moment present. Cada orientació cardinal d’una casa rep una impronta energètica que amb el pas del temps va canviant. L’aigua emmagatzemarà i retindrà un Qi més o menys benèfic segons la seva ubicació.

El poder de l’aigua

L’aigua és el potenciador més poderós que es pot usar en el Feng Shui perquè l’aigua té la capacitat de sentir la vibració i donar una resposta perquè la naturalesa es comunica a través d’ella.

Feng shui y el agua

En Feng Shui Clàssic, existeixen els anomenats mètodes d’aigua. Són mètodes avançats que permeten detectar les direccions més favorables per l’aigua. Alguns d’aquests mètodes són fórmules avançades que requereixen de dades i de precisió per situar exactament un artefacte aquàtic tant per al tema del flux com la seva ubicació.

Avui dia estan molt de moda decorar els espais, tant interiors com a exteriors, amb alguna font. N’hi ha de totes les formes i materials però quan parlem d’activar la prosperitat d’un hàbitat amb l’aigua, cal tenir en compte no solament la ubicació de la font sinó també el moviment i la quantitat.

És important que sàpigues que les fonts en cascades no són tan poderoses com les fonts horitzontals. Això es deu al fet que el moviment d’una font en cascada és de baixada i en cada caiguda l’aigua perd força. És més interessant retenir i mantenir la qualitat de l’energia amb les fonts horitzontals que generen moviments circulars i l’aigua va adquirint més força.

Com veus és un tema una mica més complex del que sembla aparentment. Per aquest motiu he escrit aquest post, per poder aportar una mica de consciència sobre aquest tema. Desitjo que aquest article t’hagi servit per entendre la força i el poder de l’aigua.

El meu consell

Si desitges posar en pràctica qualsevol remei de Feng Shui que hagis llegit fes-ho però sobretot no instal·lis les fonts decoratives al teu espai si no tens coneixement de les fórmules de l’aigua perquè podria tenir un efecte negatiu en la teva vida.

I per descomptat si la teva intenció és construir una piscina o estany informa’t bé amb un professional del sector abans de començar el projecte.

Si després de llegir aquest post et sorgeix algun dubte pots deixar el teu comentari que el respondré encantada.

 

 

Lídia Serret Fornells

Interiorista especialitzada en l’art del Feng Shui     www.art27.es

Etiquetes Feng shui, fuentes agua feng shui, poder agua, poder aigua, prosperidad feng shui, prosperitat feng shui, ubicació piscines, ubicación piscinas
Compartir
error: Content is protected !!