Com seleccionar una bona ubicació per a la teva casa o negoci

casa buen feng shui escojer propiedadEl primer pas per determinar el Feng Shui d’un lloc és avaluar l’entorn que l’envolta. L’entorn exterior exerceix un paper importantíssim en l’anàlisi dels espais. L’espai exterior exerceix una influència del 70% i l’interior solament un 30%.

Per tant un entorn exterior adequat és un element rellevant per el teu desenvolupament.

En altres paraules i un altre context, ho podríem equiparar amb el rol dels pares amb els seus fills o d’un professor amb els seus alumnes. Un nen educat i nodrit positivament rep seguretat i suport per poder créixer i desenvolupar-se sanament.

Amb els espais que habitem, pansa exactament el mateix. Els espais tenen la capacitat d’influir i modelar la personalitat de l’ésser humà, ja sigui per anar cap a “millor” o cap a “pitjor”.

Per avaluar l’espai exterior del teu edifici i determinar si aquesta propietat és una bona opció per a tu s’han d’analitzar tres factors importants.

Tres factors importants

El primer punt que has d’analitzar és la protecció exterior. L’espai ha de proporcionar seguretat per poder gaudir d’una bona salut física, econòmica i d’unes bones relacions personals. Al voltant del teu edifici han d’estar presents, en forma d’estructures, els quatre animals guardians, que en la mitologia xinesa es coneixen com el Drac verd, el Tigre blanc, la Tortuga negra i el Fènix vermell.

Cadascun d’aquests protectors, aporta unes característiques diferents. La presència o mancança d’un d’ells repercutirà en el desenvolupament i el transcurs de la vida dels habitants del lloc.

La Tortuga negra representa als avantpassats, als ancestres, als superiors i la seva ubicació de suport es troba darrere de l’edificació. Aquesta estructura protectora, ja sigui natural o artificial, ha de ser més alta que el propi edifici i la seva presència aporta bona salut física i econòmica als habitants del lloc.

El Drac verd és el suport que es troba a l’esquerra de l’edifici i la seva presència ajuda a les relacions personals harmonioses.

El Tigre blanc és el suport de la dreta i la seva presència ajuda a la prosperitat econòmica.

I el Fènix vermell es troba just al davant de la propietat. Disposar d’un espai obert davant de la casa aporta oportunitats noves a la vida.

El segon aspecte important a tenir en compte són les estructures de l’entorn que aporten un Qi destructiu. Algunes formes terrestres naturals o estructures aixecades per l’home aporten energies destructives que poden implicar mala salut, falta d’harmonia en les relacions personals, problemes econòmics o accidents i fins i tot poden ocasionar la mort. Per exemple una casa construïda al costat d’un barranc o precipici no té un bon Feng Shui exterior i aquest aspecte repercutirà d’alguna manera a cadascun dels usuaris de l’espai. A les ciutats és molt freqüent trobar escultures i edificacions amb vores afilades que envien energia nociva a les edificacions del voltant.

I el tercer i últim aspecte és el la energia benèfica que aporta vitalitat, prosperitat i èxit. Aquest tipus de Qi prové de les formes terrestres com els pujols suaus i ondulats, de parcs i jardins i beneficia positivament a tots els éssers humans.

De la teoria a la pràctica

Segurament ja hauràs sentit parlar sobre algun d’aquests aspectes, però la veritat és que en moltes ocasions tot hi sabent la teoria es falla a la pràctica. Ja sigui perquè l’ésser humà necessita experimentar per poder aprendre les coses “bones” i les “dolentes” o per auto-enganys s’escullen espais “inadequats” per viure o desenvolupar algun tipus d’activitat professional.

Recentment he analitzat un local comercial molt ben situat en una petita ciutat. Sense mirar, el punt de vista del Feng Shui, aquest local pot donar la sensació de ser una bona opció de compra o lloguer. Però al analitzar-ho correctament, l’entorn immediat, no aporta una energia benèfica al local. A l’exterior existeix una construcció adjacent en mal estat que està causant problemes de salut i vitalitat als propietaris del negoci.

Propiedad feng shui

Quan les formes exteriors són dolentes, és difícil de corregir, per aquest motiu és molt important que posis atenció quan cerques una casa per viure o un espai per llogar.

El Feng Shui és una eina que ens ajuda a establir una relació directa entre l’home i el seu entorn, i ens permet analitzar la qualitat del Qi vital de tot el que ens envolta.
En realitat l’espai vital és una projecció exterior del món inconscient. Plasmem a  l’exterior la nostra realitat  interior per poder veure els aspectes més importants que hem de treballar i polir en les nostres vides.

Per aquest motiu quan parlo de “bo” o “dolent” ho poso entre cometes, perquè en realitat, totes les  experiències tenen un motiu, una finalitat, que és el creixement personal.

Observa el que t’envolta

I ara et convido a que et posis les teves ulleres Feng Shui i recorris el teu barri, la teva ciutat o el teu poble i analitzis conscientment el que hi ha al teu al voltant. Com ho veus, com ho perceps, què creus que t’està aportant el teu entorn?

Si estàs a gust on vius i el que t’envolta t’agrada i et fa feliç et felicito. I si la teva situació és just la contrària i desitges fer un canvi perquè veus que el teu entorn no t’acompanya, comença a cercar un nou entorn seguint aquestes pautes.

Acceptes aquest repte?

T’atreveixes a obrir els ulls i observar conscientment el teu entorn?

 

Lídia Serret Fornells

Interiorista especialitzada en Feng Shui

Etiquetes análisis, buenas formas, energia benéfica, Entorno exterior, Feng shui, influencia entorno, portección, ubicación propiedad
Compartir
error: Content is protected !!