El Dormitori segons el Feng Shui

Orientació del llit

Un dels espais estrella en l’anàlisi del Feng Shui són els dormitoris. Són espais molt importants en la nostra vida perquè en ajuden a recuperar la nostra energia vital. Una de les creences més arrelades en la nostra cultura, sobre el  Feng Shui, és el mite que el llit ha d’estar orient cap al Nord per poder dormir bé.

I si et digués que hi ha moltíssimes propietats on no existeix la possibilitat de dormir orientat cap al Nord?

orientacion dormir dirección favorable cama feng shui direccion norte

Totes les construccions estan delimitades per quatre parets i cada una d’elles està orientada a una direcció diferent.

Amb la qual cosa tenim a dos tipus d’edificacions. Les primeres tenen les seves quatre parets emmarades amb les direccions Nord, Sud, Est, Oest i les segones amb les direccions Nord-est, Sud-est, Nord-oest, Sud-oest.

En el primer grup els ocupants tenen la possibilitat d’utilitzar la direcció Nord per dormir, però en el segon no. Arran d’aquesta creença, algunes persones que habiten en una propietat amb les característiques del segon grup, decideixen inclinar el seu llit cap a la cantonada del Nord de l’habitació.

En el cas, que l’habitació no sigui suficientment gran o ve no es corregeix correctament la inclinació, aquesta opció és una mala decisió ja que s’acaba creant un espai irregular que pot perjudicar al caràcter, a la salut i al descans de les persones.

En Feng Shui utilitzem la brúixola per estudiar la qualitat del Qi que prové de les direccions cardinals. Cada orientació magnètica té una essència de Qi, que influeix de manera diferent en cada persona. És a dir, el Qi d’una direcció determinada pot estar en harmonia o no amb l’essència d’un individu.

Per analitzar un espai utilitzem diversos mètodes i un d’ells són les vuit mansions o bazhai. Mitjançant les vuit mansions s’analitza per exemple la compatibilitat amb una casa, es determinen quins són els espais més adequats per un ús més freqüent o les direccions personals favorables i desfavorables de cada persona.

Si desitges saber quines són les teves direccions favorables accedeix a aquest enllaç i esbrina el teu número gua personal. Una vegada sàpigues el teu Gua personal ja pots consultar la següent taula per saber quines són les teves orientacions més favorables.

Direccions favorables

Gua 1

Gua 2

Gua 3

Gua 4

Gua 6

Gua 7

Gua 8

Gua 9

Sheng Qi

SE

NE

S

N

O

NE

SO

E

Tien Yi

E

O

N

S

NE

SO

NO

SE

Yan Nien

S

NO

SE

E

SO

NE

O

N

Fu Wei

N

SO

E

SE

NO

O

NE

S

 

Tots tenim quatre orientacions favorables i quatre de desfavorables. En aquesta taula només es mostren les favorables. Dins de les quatre favorables les més adequades per dormir són les tres últimes ja que ens ajuden a obtenir el descans més òptim, bones relacions i salut equilibrada.

Per exemple, si ets una persona amb Gua 3, les teves quatre orientacions personals favorables seran sud, nord sud-est i l’est. Aquestes direccions són fixes, són les mateixes per a tota la teva vida, resideixis on resideixis.

En el cas, que després d’analitzar les teves direccions favorables t’adones que no pots fer cap canvi per descansar en una de les orientacions més òptimes, no et preocupis, el Feng Shui és una disciplina molt flexible i ofereix un gran ventall de solucions.

Aquestes direccions, en Feng Shui clàssic, les anomenem estrelles errants i a continuació tens una breu explicació de cadascuna d’elles:

Sheng Chi – Aquesta és l’estrella de la prosperitat. Promou una carrera professional exitosa i aporta oportunitats noves. També pot ajudar en temes de fertilitat, millorar el rendiment professional i acadèmic.

Tien Yi – Aquesta és una estrella de salut però també té la capacitat d’atreure gent útil en els moments difícils.

Yan Nien – Aquest estrella aporta sort i afavoreix la longevitat, el matrimoni i les relacions. És una estrella que potencia l’habilitat per fer contactes, obrir canals de recursos i crear relacions amistoses i fluïdes amb els altres.

Fu Wei – És l’estrella que ens ajuda a mantenir la pau i l’harmonia. És una excel·lent direcció per meditar i relaxar-se.

En els dormitoris, a més de tenir en compte l’orientació favorable personal existeixen altres pautes importants a tenir en compte. Profunditzarem en aquest tema en un altre article però aquí et deixo avenç:

– L’espai ha d’estar ordenat i net.
– El llit ha de tenir un capçal i ha d’estar recolzat en una paret sòlida
– Les tauletes de nit han de ser de la mateixa altura del llit o inferiors. En el cas de les habitacions de matrimoni han d’haver-hi tauletes de nit als dos costats del llit i més o menys de les mateixes dimensions.
– És important que no hi hagin miralls que reflecteixin la imatge personal quan s’està en la posició horitzontal.

 

Lídia Serret
Interiorista especialitzada en Feng Shui

Etiquetes bazhai, desfavorable, dirección, favorable, gua personal, kua personal, ocho mansiones, orientación
Compartir
error: Content is protected !!